LAAL
LA
AL


 


 


KRIK 1 - OG ETIRA ZVANOG LIL

 Prije svega neka je štovanje, obožavanje, čast, slava i velika zahvalnost Najsvetijem, koji nam je dopustio da do ovdje dođemo, koji nam je otkrio neizrecive tajne, da bi one mogle biti objavljene ljudima. A mi ponizno preklinjemo Njegovu beskrajnu dobrotu da nam predoči i Tajnu Prvog Etira.

Veo ovog Etira je poput vela noći, tamnoplav, prepun bezbrojnih zvijezda. A kako je veo beskonačan, isprva se ne vidi krilati disk sunca kako gori u njegovom središtu. Duboki mir me ispunjava, s one strane ushita, s one strane misli, s one strane i samog bića, IAIDA.
Da, postoji mir. Ne postoji "sklonost" bilo koje vrste, a još manje bilo kakvo razmatranje ili osjećaj ili utisak. Postoji samo blaga svjesnost, poput mirisa jasmina.Vidovnjakovo tijelo počiva u budnom snu koji je dublji od spavanja, a njegov je um smiren; on se doima poput izvora u pustinji, zaklonjenog mirnim palmama. Noć je; a budući da je noć cjelokupnog prostora, a ne djelomična noć zemlje, nema pomisli o svitanju. Jer sunčeva svjetlost stvara privid, zasljepljujući čovjekove oči za uzvišenost zvijezda. Pa ukoliko on nije u sjeni zemlje, ne može vidjeti zvijezde. Također, ukoliko se ne sakrije od svjetlosti života, ne može opaziti Nuit. Ovdje, dakle, ja boravim u nepromjenjivoj noći, potpuno miran.
Sada se veo razmiče sam od sebe.
Zaboravio sam gdje sam i tko sam. Visim u ništavilu.
Tu je maleno dijete prekriveno ljiljanima i ružama. Podupire ga beskrajno mnoštvo arhanđela. Svi su arhanđeli od bezbojnog blještavila i svaki od njih je sljep. Ispod arhanđela su pak mnoge, mnoge druge legije, što sežu daleko ispod, tako daleko da oko to ne može sagledati. A na njegovom čelu, na njegovom srcu i u njegovoj ruci, tajni je sigil Zvijeri (Sunce&Luna). A u svemu ovome je uzvišenost tako velika da se sva duhovna osjetila izjalovljuju, kao i njihovi odrazi u tijelu.To je vrlo neobično. U mojem srcu je zanos, svet i neizreciv, potpuno onkraj emocija, pa čak i onkraj onog blaženstva koje nazivamo ananda, beskrajno spokojnog i čistog. Pa ipak na dverima mojih očiju stoje suze, poput ratnika na straži, koji se, osluškujući, na svoja koplja oslanjaju.Veliki i strašni anđeo i dalje me gleda, kao da mi želi zapriječiti viziju. Tu je i drugi koji mi pomračuje um. I još jedan koji mi tjera glavu da utone u san. Uzdižem se opet prema djetetu, a vode me dva anđela, spuštajući mi glavu.
Ovo je dijete nalik djetetu koje je netko pokušao opisati u "Janusovom Vrtu".
Svako je htijenje spriječeno. Pokušavao sam mnogo reći, no to bi se uvijek putem izgubilo.
Svet si Ti, o divniji od svih zviijezda u Noći!
Nikada nije bilo takvog mira, takve tišine. Ali to su "pozitivne" stvari. Pjevanje hvalospjeva vječnim stvarima usred plamenova prvotne slave, a svaka nota svake pjesme jest svježi cvijet u vjenčiću mira. Ovo dijete ne pleše, jer ono je duša dvaju plesova, desne i ljeve ruke, a u njemu su oni jedan ples, ples bez pokretanja. Na svoj vatri je rosa. Svaka je kap jezgra zvjezdanog zanosa. I po treći me put njemu vode, a ja se bacam ničice sedam puta pri svakom koraku. Miris se osjeća u zraku, odražavajući se dolje čak do vidovnjakovog tijela. Taj miris mu potresa tijelo zanosom koji je poput ljubavi, poput sna.

A ovo je pjesma:

Ja koji sam otac svega dijete sam svega, jer od mene sve stvari dolaze, da bih ja mogao biti. Ja sam planina pod snjegom, i ja sam vječno more. Ja sam onaj koji voli, koji je voljen, i prvi sam plod njihove ljubavi. Ja sam prvi slabašni titraj svjetla, i tkalački stan na kojem noć tka svoj neprobojni veo. Kapetan sam vojski vječnosti; mačonoša i kopljonoša, strijelaca i vozača bojnih kola. Predvodio sam vojske istoka u borbi protiv vojski zapada, i vojske zapada u borbi protiv vojski istoka. Jer ja sam mir. Moje maslinike zasadila je bludnica, a moje konje uzgojio je lopov. Trsove sam svoje podizao uz koplja Najvišeg, a svojim sam smijehom tisuće ljudi ubio. Munje sam s vinom u svojoj čaši pomiješao, a kruh sam svoj oštrim mačem razrezao. Svojom sam ludošću Magusovu mudrost  razvrgnuo, i svojom prosudbom Univerzumom nadvladao. Narom sam se hranio u Kući Gnjeva, i krv sam svoje majke mlinskim kamenjem iscjedio da bih kruh načinio. i ničega nema što već nisam upleo kao vijenac ponad svojih očiju. Sve sam stvari oko struka kao pojas omotao. U pećinu svoga srca sve sam stvari sakrio. Sve sam stvari pogubio jer sušta sam nevinost. Sa svima sam legao jer sam netaknuto djevičanstvo. A rodio sve sam stvari jer ja sam Smrt. Moje usne su bez mrlje, jer crvenije su od purpura vina i krvi kojom sam otrovan. Čisto je i moje čelo, jer ono je bjelje od vjetra i rose koja ga hladi.

Ja sam svjetlost, i ja sam tama, i ja sam ono što je onkraj njih.
ja sam govor, i ja sam tišina, i ja sam ono što je onkraj njih.
Ja sam život, i ja sam smrt, i ja sam ono što je onkraj njih.
Ja sam rat, i ja sam mir, i ja sam ono što je onkraj njih.
Ja sam slabost, i ja sam snaga, i ja sam ono što je onkraj njih.

No, čovjek me uz pomoć toga ne može doseći. Ipak, pomoću svakog od njih mora me doseći. Smijati češ se ludostima lude. naučiti češ mudrost mudrih. I biti češ iniciran u svete stvari. i biti češ upućen u ljubavne stvari. i biti češ moćan u stvarima ratnim. I biti češ adept u okultnom. Tumačiti češ proročanstva. i sve češ ovo pred sobom voziti u  vozilu svojem, pa iako me pomoću tih stvari ne možeš doseći, pomoću svake od njih moraš me doseći. Moraš biti snažan poput lava i tajanstven poput pustinjaka. I moraš okretati kotač života. I moraš držati vagu istine. I moraš proći kroz velike vode, Otkupitelju. Moraš imati rep škorpiona, otrovne strijele strijelca i strahovite rogove jarca. I kao takav češ srušiti utvrdu koja čuva palaču kralja mojeg sina. A raditi moraš pomoću svjetlosti zvijezde i mjeseca i sunca, i strahovitog svjetla prosudbe koja je rađanje Duha Svetog u tebi. Kada oni razore univerzum, tada moraš ući u palaču kraljice moje kćeri.

Blažen, blažen, blažen; da blažen; tri i četiri puta blažen je onaj koji je uspio pogledati tvoje lice. Jer ja ću te odbaciti od sebe kao kovitlajuću munju da bih obranio puteve, a koga ti udariš biće stvarno udaren. Koga ti voliš biće stvarno voljen. I bez obzira djeluješ li udarcima ili ljubavlju, svatko od njih vidjeti će moje lice kako svjetluca kroz tisuću velova. I ustati će oni iz ljubavnog ili samrtnog sna, i opasati se pojasom od zmijske kože za mudrost, nositi će bijelu tuniku čistoće i plamteće naranđastu pregaču za volju, a preko ramena će prebaciti panterinu kožu hrabrosti. Nositi će i nemis tajnosti i atef krunu istine. A na stopala će obuti sandale od zvjerinje kože, da bi mogli gaziti po svemu što su bili, ali da ih i njihova tvrdoća podupire, i štiti njihova stopala dok prolaze tajnim putem koji se prostire među pilonima. A na njihovim grudima će biti ruža&križ svjetlosti i života, a u njihovim rukama pustinjakov štap i svjetiljka. Tako će se oni zaputiti na beskrajno putovanje, na kojem je svaki korak neopisiva nagrada.

Svet, svet, svet, svet; da, tri i četiri puta svet si ti, jer uspio si postići da pogledaš u moje lice; ali ne samo mojom naklonošću, i ne samo pomoću tvoje magike, to može biti postignuto. Ipak, zapisano je:"Ustrajnom se smrtniku blaženi besmrtnici spremno odazivaju."

Moćan, moćan, moćan, moćan; da, tri i četiri si puta moćan. Onaj koji ustaje protiv tebe biti će zbačen, iako na njega ni mali prst nećeš podići. A onaj koji o tebi loše govori biti će posramljen, iako tvoje usne ni sloga protiv njega neće izustiti. A onaj koji misli loše o tebi biti će osujećen u svojim mislima, iako se u tvojemu umu ni pojaviti neće misao o njemu. Takvi će ti biti podređeni i služiti će ti iako ti to ne želiš. A njima će to biti milost i sakrament, te će te svi zajedno sjesti na božanstvenu gozbu i naslađivati se medom bogova i opijati rosom besmrtnosti

JER JA SAM HORUS, OKRUNJENO I POBJEDNIČKO DIJETE, KOJEG TI NE POZNAJEŠ!  

Prođi, dakle, o ti Proroče Bogova, ka Kockastom Oltaru Univerzuma; tamo češ primiti svako pleme, kraljevstvo i narod u ovaj moćni  Red koji se prostire od graničnih utvrda koje čuvaju Krajnji Bezdan sve do moga Prijestolja.

Ovo je formula Eona, a sa time je završen glas LIL - a, koji je Svjetiljka Nevidljivog Svjetla.
AMEN.

BISKRA, ALGERIA 19.12.1909 E.V. 13:30 - 15:30h
                                                                                                                                                              

SABAT JARCA
O! Srce N.O.X. - a Panove Noći.
(P)PAN: Dvojnost: Energija: Smrt.
Smrt: Začeće: pomagači O!
Začeti znači umirati; umirati znači začeti.
Baci sjeme u Oranicu Noći.
Život i Smrt su dva imena za A.
Ubij sebe.
Nijedno od toga nije samo za sebe dovoljno.


 

LIBER B vel MAGI svb figvra I

 0. Jedan je Magus; dvostruke Njegove moći; četiri Njegova oružja.
 To su Sedam Duhova Nepravde; sedam lešinara zla.
 Stoga su umjetnost i vještina Magusa samo opsjena.
 Kako će On uništiti Sebe?

0. Pa ipak, Magus ima moć nad Majkom, i direktno i kroz Ljubav.
 I Magus je Ljubav, i vezuje Ovo i Ono u Svome Zaklinjanju.

1. Na početku Magus govori Istinu, a šalje Iluziju i Laž da zarobe dušu.
 Pa ipak, u tome je Misterija Iskupljenja.

2. Svojom Mudrošću On je stvorio Svijetove; svijet koji je Bog je ništa drugo do On.

3. Kako će onda On završiti svoj govor s Tišinom? Jer On je Govor.

4. On je Prvi i Posljednji. Kako će On prestati brojati Sebe?

5. Preko Magusa je ovaj spis učinjen poznatim kroz um Magistera.
 Jedan jasno izgovara, a drugi razumije; pa ipak je Riječ laž, a Razumijevanje tama.
 A ove su riječi od Sve Istine.

6. Svejedno je zapisano; jer mogu postojati periodi tame, a ovo je svjetiljka u njoj.

7. Štapom On stvara.

8. Peharom On održava.

9. Bodežom On uništava.

10. Novčićem On otkupljuje.

11. Njegova oružja ispunjavaju kolo; a oko koje osovine se ono okreće, nije poznato njemu.

12. Od svih svojih djelovanja on mora odustati prije nego li kletva Njegovog Razreda bude skinuta sa Njega,
 prije nego dosegne ono što postoji bez Oblika.

13. Ako se On u to vrijeme očituje na zemlji kao čovjek, a zbog toga postoji ovaj spis, neka sljedeće bude Njegov metod, da bi se diglo s njega prokletstvo Njegovog ranga, i breme Njegovog postignuća.

14. Neka se On čuva uzdržavanja od djelovanja. Jer je kletva Njegovog razreda to da On mora govoriti Istinu, tako da Laž,
stoga, zarobi ljudske duše. Neka On to izgovori bez Straha, tako da se Zakon može ispuniti. A Zakon će se oblikovati u skladu sa Njegovom Izvornom Prirodom, tako da jedan može objaviti plemenitost i mirnoću, budući je Hindus; drugi žestinu i poniznost, budući je Židov; treći pak vatrenost i muževnost, budući  je Arap. Ipak, ova materija dotiče tajnu Inkarnacije i neće ovdje biti objavljena.

15. Razred Magistera poučava Misteriju Patnje, razred Magusa Misteriju Promjene, a razred Ipsissimusa Misteriju Nesebičnosti, koja se naziva i Misterijom Pana.

16. Neka stoga Magus naizmjenično kontemplira svaku po redu, uzdižući je do krajnje moći Beskraja; do točke u kojoj je Patnja Radost, Promjena Stabilnost, a Nesebičnost Jastvo. Jer međuigra djelova nema uticaja na cjelinu. A ova kontemplacija neće biti vršena  jednostavnom meditacijom - koliko još manje razumom? - nego metodom koja će Mu biti podata za Njegove inicijacije u taj razred.

17. Vršenjem te metode biće Mu lako kombinirati to trojstvo od njegovih elemenata, te nadalje kombinirati Sat - Chit - Ananda, i Luč, Ljubav, Život, tri po tri u devet koji su Jedan; a uspjeh u toj meditaciji će biti To što Mu je bilo nagoviješteno po prvi put u razredu Praktikusa (koji odražava Merkur u najnižem svijetu) u Liberu XXVII: "Ovdje je Ništa u svoja tri Oblika".

18. I to je Otvaranje razreda Ipsissimusa, a Buddhisti to nazivaju transom Nerodha - Samapatti.

19. I jao, jao, jao, da jao, i opet jao, jao, jao, sedam puta Onome koji ne proprovijeda svoj zakon ljudima!

20. I također jao Njemu koji odbija kletvu razreda Magusa, i stoga teret tog Postignuća.

21. I u  riječi KAOS neka ova Knjiga bude zapečaćena; da, neka Knjiga bude zapečaćena.VRH STRANICENASLOVNA STRANICA

LA
AL
LAAL