free html site templates

KHABS

službeno O.T.O. tijelo Velike Lože Hrvatske

Čini što ti volja bit će sav Zakon.

Učestala pitanja

Ordo Templi Orientis (O.T.O.) je ozbiljan i tajan religijski Red,
zavjetovan uzvišenoj svrsi očuvanja Slobode Pojedinca i njegovog ili njenog napredovanja u Svjetlosti, Mudrosti, Razumijevanju, Znanju i Moći, kroz Ljepotu, Hrabrost i Dovitljivost, na Temelju Univerzalnog Bratstva.
To je tijelo Posvećenika u čijim su rukama koncentrirani mudrost i tajno znanje svih Orijentalnih Redova, i to je prvi od Velikih Redova iz prošlosti koji je prihvatio Zakon Novog Eona (Knjiga Zakona) koji emanira iz A.'.A.'., a koji glasi:
Čini što ti volja bit će sav Zakon, reorganizirajući se u skladu sa tim.
Slova O.T.O. predstavljaju riječi Ordo Templi Orientis (Red Istočnog Hrama, ili Drevni Red Orijentalnih Templara). Slova O.T.O. također imaju i tajno značenje za posvećenike.
U njegovim njedrima leže Velike Misterije; njegov je um razriješio sve probleme filozofije i života. On posjeduje tajnu Kamena Mudrosti, Eliksira Besmrtnosti i Univerzalnog Lijeka. Štoviše, on posjeduje Tajnu sposobnu da ostvari pradavni san čovječanstva,
san o Bratstvu Ljudi.

Thelema je grčka riječ za Volju, i ima istu brojčanu vrijednost kao Agape, grčka riječ za Ljubav.Knjiga Zakona daje jednostavan kodeks ponašanja."Čini što ti volja bit će sav Zakon"."Ljubav je zakon, ljubav pod voljom"."Nema zakona nad Čini što ti volja".
To znači da se svaka od nas zvijezda treba kretati po svojoj pravoj putanji, kao što je označeno prirodom našeg položaja, zakonom našeg rasta, impulsom naših prošlih iskustava. Svi događaji su podjednako zakoniti i teoretski dugoročno gledano svi su neophodni za sve nas. Ali u praksi, samo je jedan čin zakonit za svakog od nas u bilo kojem trenutku. Stoga se Dužnost sastoji u odluci da iskusimo pravi događaj od jednog do drugog trenutka svjesnosti. Svaki čin ili pokret je čin ljubavi, sjedinjenje sa jednim ili drugim djelićem "Nuite". Svaki takav čin mora biti "pod voljom", izabran tako da ispuni, a ne da osujeti istinitu prirodu bića.
Tehnike za postizanje ovoga moraju se proučiti u "Magici", ili se dobivaju putem osobnih uputstavaod Majstora Theriona i njegovih imenovanih pomoćnika.

Prvo, bilo bi potrebno da se upoznamo ponaosob. Najjednostavniji način jest taj da dogovorimo kratak opušteni sastanak "na kavi", kroz koji ćemo imati prilike procijeniti jeli ovaj Red zaista ono što tražite.
Kako bi dogovorili kratak sastanak slobodno nam pošaljite e-mail putem obrazca za kontakt.

Prije svega, svaka punoljetna osoba koja nije kažnjavana ili gonjena od strane Republike Hrvatske ili bilo koje druge priznate države može pristupiti Redu.
Ono što je potrebno je barem dvoje ljudi koji su već članovi našeg reda da garantiraju za vas svojim potpisom. Kako je čest slučaj da u početku ne znate nikog tko bi vam bio sponzor, potrebno je upoznati se sa nama ponaosob, te nakon određenog vremena taj uvjet može biti ispunjen.

Postoji nekoliko načina upoznavanja sa članovima, no najčešći i najefektivniji je odlazak na "kavu" sa nekim članom. Nakon toga dolazi prisustvovanje ritualu Gnostičke Mise, koji je javan i otvoreni ritual našeg reda.

Prilikom gostovanja na Gnostičkoj Misi nije neuobičajeno da se nakon samog rituala članovi i gosti druže u opuštenoj atmosferi, prilikom čega mi možemo upoznati vas i vi nas. Kroz takvu sociološku interakciju osobne mogu postati vaši sponzori za inicijaciju.

Isto tako važno je napomenuti da na taj način Vi možete za sebe donijeti zreliju odluku o tome želite li zaista postati našim inicijatom i proučavati sistem Theleme kroz naš sveti Red.

Pošto je u O.T.O.-u oblik ceremonije inicijacija Kandidata, to je On čiji se Put kroz Vječnost prikazuje u dramskom obliku. Rituali inicijacije su dramski. Stoga se zahtjeva fizička priustnot kandidata na njegovoj inicjaciji. Također inicijacije su onaj dio našeg Reda koji je tajan. S obzirom da vam o samim inicijacijama ne možemo reći ništa više osim da predstavljaju ključne točke života svakog čovjeka, biti će potrebna i određena doza hrabrosti za one koji se odluče kročiti tim putem. Sretno!

Ljubav je zakon, ljubav pod voljom.

© Copyright 2018 O.T.O. Hrvatska